top of page
18 T/M 29 SEPTEMBER 2019  | ATLAS THEATER EMMEN

DE WELTMEISTER

Beleef de jaren '70 in Drenthe

Unieke reis in de tijd

IEMANDSLAND neemt u mee terug naar het jaar 1974. Het jaar van de beroemde WK-finale Nederland - Duitsland, de autoloze zondag, maar ook de komst van de kleuren tv. Het wordt een avondvullende beleving, doorspekt met liedjes van Bert Hadders (winnaar K. ter Laan prijs 2018) die zomaar hits konden zijn, als ze toen waren uitgebracht.

Verwacht een unieke theatrale reis door de krochten van het theater die al buiten begint met een ouderwetse grenscontrole en eindigt in een swingend discofeest in Club 1974 met  DJ Schmutzige Harry.

“Waan je een onvergetelijke avond terug in de seventies. De tijd van ABBA, Heino, Nuts, bakkebaarden en transistorradio’s.”

Groepsfoto2.png

Over De Weltmeister

Het is 1974 en zelfs in onze grensstreek komt de wereld voor het eerst via kleurentelevisie binnen. 
Dominees met enorme bakkebaarden, boeren met knaloranje overhemden en bankbediendes met het haar voorzichtig over de oren. 
Heino, Vicky Leandros, ABBA en Rod Stewart schallen uit transistorradio’s die goedkoop en draagbaar zijn, zodat iedereen overal zijn favoriete muziek bij zich heeft. Hilversum 3 bestaat al, maar Veronica is alleen te ontvangen, als de wind deze kant uit waait. Niet het seizoen maar de reclame bepaalt wat we eten en drinken: Nuts, Treets, King Corn, Exota en Skol. Het Nederlands voetbalelftal gaat naar de wereldkampioenschappen, maar niemand heeft er hoge verwachtingen van. 

In deze wereld leeft ons doorsnee plattelandsgezin. Ze zijn uitbaters van een klein tankstation nabij de Duitse grens. Ze hebben zo hun problemen en proberen uit alle macht wat van het leven te maken.

“Kom lekker swingen op seventies muziek tijdens de exclusieve afterparty met DJ Schmutzige Harry.”

Exclusief locatietheater gemaakt in het ATLAS Theater! Je ziet het theater zoals je het nog nooit gezien hebt. Een belevenis die je niet wilt missen!

Duur voorstelling: 19.30 - 21.30 uur

Cast

Spel: Margje Wittermans, Erik Harteveld, Wouter van Oord, Ella Kamerbeek, Laurens van Lottum.

Muzikanten: Bert Hadders, Wyno Bruinsma, Marcel Wolthof, Bas Mulder, Christof Bauwens.

Foto's gezocht uit 1974!

Voor deze theaterproductie  zijn we op zoek naar foto's uit het jaar 1974 met een bijzonder verhaal. Het jaar 1974 was onder meer de tijd van Caraco ijs, Vicky Leandros, Pipi Langkous, Toppop en natuurlijk het WK in Duitsland. Maar misschien ook wel van verhuizen naar een andere straat, de aanschaf van een nieuwe auto of de geboorte van een kind.

 

Neem een duik in de oude dozen op zolder en deel uw dierbare herinneringen uit de seventies. Stuur uw foto(‘s) met persoonlijk verhaal op naar: deweltmeister@iemandsland.com.

 

De foto’s worden onder meer verwerkt in de aankleding van het theater tijdens de voorstellingen en Club 74 in het ATLAS Theater in Emmen.

bottom of page