top of page

Even voorstellen: dit is de band van De WeltmeisterDe Veenkoloniale liedjesschrijver Bert Hadders (2e Exloërmond, 1962) is al vanaf de eerste voorstelling bij IEMANDSLAND betrokken. Hij fietste in 1974 dagelijks veertig kilometer naar school in Emmen. Voor De Weltmeister dook hij in de muziek van die tijd. Invloeden van o.a. Pink Floyd, Abba, the Who en Fleetwood Mac zijn duidelijk hoorbaar  in de Nederlandse en Drents-Veenkoloniale liedjes die hij voor deze voorstelling schreef.

Christof Bauwens is als veelzijdig snarenman al jaren vast bandlid bij Groningers Erwin de Vries, VanderLinde en De Meisjes. Daarnaast geeft hij les op het Noorder Muziek Instituut en de Academie voor Popcultuur. Zijn ruime ervaring heeft hij opgedaan bij o.a. Ralph de Jongh & Crazy Hearts, Inge van Calkar, N’dambi en is hij werkzaam als studio- en sessiemuzikant.

Bas Mulder (Coevorden, 1968) speelt keyboards bij de Erwin Java Band en is pianist/componist bij cabaretier Arno vd Heyden. Daarnaast is hij mede eigenaar van het Noorder Muziek Instituut en heeft hij een eigen opnamestudio DunnDevilStudios. Bas heeft vanwege zijn jonge jaren in Zuidoost Drenthe een persoonlijke band met het pompstation en bijbehorende familie uit de voorstelling.

Wyno Bruinsma speelde als gitarist lange tijd in een Soca Calypso band en veroverde met de reggaeband Luie Hond zowat alle Nederlandse clubs en grote festivals zoals Lowlands. Wyno ontmoette in 2007 Bert Hadders en hun eerste samenwerking begon met de voorstelling Peard en Woagen. Inmiddels werken ze alweer 10 jaar samen en speelde hij met de eerste drie voorstellingen van IEMANDSLAND. Naast zijn bestaan als muzikant is Wyno ook reparateur van muziekinstrumenten en HiFi.

Marcel Wolthof speelt de drums in de band van De Weltmeister. Ook stapt hij als muzikant even uit zijn comfortzone en schittert hij in een kleine rol als bokser. Marcel speelde hiervoor bij Bert Hadders & de Nozems en Inge van Calkar. Momenteel drumt hij bij Hans Hanneman, Erwin Java en Ralph de Jong. En als hij dan nog tijd over heeft geeft hij drumles.

Comments


bottom of page