top of page

Even voorstellen: dit is de cast van De Weltmeister


v.l.n.r. Wouter van Oord, Margje Wittermans, Laurens van Lottum, Ella Kamerbeek, Erik Harteveld


Vanaf woensdag 18 september zetten we met onze nieuwe voorstelling De Weltmeister het ATLAS Theater in Emmen maar liefst 10 dagen op z'n kop. De repetities met acteurs en band zijn deze week gestart. Graag stellen we de cast aan u voor!Gerda (Margje Wittermans), moeder van het gezin. Een echte Drentse vrouw: nuchter en praktisch.

Margje Wittermans is actrice, zangeres en theatermaakster. Ze speelde rollen in de films: Wild Romance, De hel van ’63, en in tv-series Noord/zuid, Overspel en Flikken Rotterdam. Ook speelde ze o.a bij het Zuidelijk Toneel, stichting Swarte Kunst, Well Made Productions en maakte zelf 3 voorstellingen waaronder Piece of my Heart over het leven van Janis Joplin. Deze zomer staat ze met haar eigen voorstelling NestGoud op het Noorderzon festival. Een poëtische en muzikale achtbaan over de innerlijke strijd van een actrice die moeder is geworden.


Theo (Laurens van Lottum), zoon des huizes, 16 jaar. Probeert de lieve vrede in huis te bewaren en gaat daar vrij ver in.

Acteur Laurens van Lottum studeerde in 2015 af aan de toneelschool in Arnhem. Afgelopen seizoen was hij te zien in de advocatenserie De Zuidas en de prijswinnende musical Het Verzet kraakt. Hij heeft verschillende projecten gespeeld bij Toneelgroep Oostpool en is verbonden aan het jonge gezelschap De Vlieg. Op tv was hij onder andere te zien in Flikken Maastricht, Dokter Tinus en Noord/Zuid. Vanaf 2020 zal hij een van de hoofdrollen vertolken in de locatievoorstelling Noord Op De Schaal Van Richter en de nieuwe voorstelling van De Vlieg.

Stine (Ella Kamerbeek) is de oudere zus van Theo. Indirect is ze slachtoffer van het ontketende vrijheidsgevoel van de jaren ‘60.

Ella Kamerbeek studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De actrice speelde eerder in de film De roze bril, geschreven door Ronald Giphart. Ook maakt ze deel uit van een all-female theatercollectief Club Lam waarmee ze onlangs met de voorstelling Let Them Eat Cake op Festival over ’t IJ speelde.

Vader Arie (Wouter van Oord), afkomstig uit Rotterdam; de trauma’s rond het bombardement aldaar voeden zijn woede en haat tegen alles wat Duits is.

In de afgelopen jaren was Wouter van Oord te zien in de musicals War Horse en De Tweeling en de bekende Nederlandse tv-serie Moordvrouw. Het programma Bloed, zweet en spotlights volgde Wouter tijdens een pittige uitdaging; het overnemen van een rol in een grote musical. Een interessant kijkje in de keuken in het leven van een acteur en tegelijkertijd een leuke kennismaking met Wouter.

Yond is een van de twee personages die Erik Harteveld speelt in De Weltmeister. Een man van weinig woorden. Het is een soort Goeroe in een oranje jurk. Iemand die zich bezig houdt met het Hogere. Dit belet hem overigens niet om zijn gerief te doen met iedereen op de Tupperware-party. Wat Yond gemeen heeft met het andere personage is dat ze precies denken te weten hoe de mens en de wereld in elkaar zit. De ene man is een niet met name genoemde bromfietser. Hoeft ook niet bij naam genoemd te worden. Iedereen kent hem. En hij kent iedereen. Tweetakt.

Erik Harteveld is acteur, schrijver, regisseur, muzikant. Hij speelde rollen in alle producties van IEMANDSLAND: De Grup, Kronieken van Kapitein Kolk, Roegzand en Iemandsland. Ook is Erik leider van de Drentstalige band De Kopstubbers, maakte het Drentse taalprogramma RikRak op RTV Drenthe en schreef columns (‘1000 Jaor Drenthe' en 'Vrouw Koetje') voor het Dagblad van het Noorden.

コメント


bottom of page