De muzikale theatervoorstelling Iemandsland is een mozaïek van verhalen, scènes en liedjes,
geconcentreerd rond de belevenissen van Berrie Kazimir. Berrie keert na dertig jaar terug naar zijn geboortegrond en belandt in een wervelwind van confrontaties, herinneringen en visioenen. Want kun je een plek die deel uitmaakt van je identiteit ooit echt achter je laten? 
Iemandsland speelt van 12 mei tot 7 juni 2015 aan de Tweederde Weg (Zuid) in Nieuw Buinen.

---

Primeur! Nieuwe single 'Leesmap'

Na het binnenslepen van de DvhN Streektaalprijs voor de Bosklopper Tapes, gaan Bert Hadders en de Nozems vrolijk verder. Hun nieuwe nummer 'Leesmap' ging gisteren in première op Radio Noord en Radio Drenthe. In het pre-internet tijdperk was de Leesmap het medium van de Veenkolonies. Afgezette presidenten, verlepte schoonheden, lang verloren wedstrijden en erotiek van alle tijden. Oud nieuws is ook nieuws! Op onze website kun je het nummer gratis downloaden en de radio-uitzending terugluisteren.

---

Kiekje vanuit de lucht

Ziehier! Even een kiekje gemaakt van de 'schuur' waarin we vanaf 12 mei onze voorstellingen spelen. Gewoon met 'n droontje, want daar draaien wij in de Veenkolonies onze handen niet voor om. Ben je benieuwd wat er op dit moment al in die schuur gebeurt?

Lees hier verder

---

Reis mee naar Iemandsland

Oproep aan een ieder met een nostalgische inborst en een goed verhaal: reis mee naar Iemandsland en deel de muziek van jouw jeugd. Maak kans op twee vrijkaarten voor de voorstelling!

Lees verder

---
Iemandslander Courant

Obscuur en plezant: de

Iemandslander Courant

Afgelopen week is de eerste editie van onze prachtige Iemandslander Courant gepubliceerd. Hoofdrolspeler Albert Secuur vertelt hierin over zijn eigen Iemandsland en zijn rol als Berry Kazimir. Daarnaast komen de laatste obscure nieuwtjes uit Ceresveenschemond voorbij. Zo is Iemandsland een proeftuin voor de innovatieve winning van stroom uit Stuifzand, en overweegt Johan Derksen een terugkeer naar de Veenkoloniën...

De krant verschijnt maandelijks in De Kanaalstreek, Ter Apeler en Week in Week uit. De volgende edities verschijnen op 15 april en 13 mei. Opgelet: berichtgeving en bronnenwerk uiterst omstreden en discutabel. 

Lees de Iemandslander Courant hier online!

---

Repetities Iemandsland van start

Nu nog in het authentieke Der Aa-Theater in de stad, straks op locatie in een joekel van een bollenschuur in Nieuw Buinen. De spelers van Iemandsland zijn druk aan het repeteren. 'Het is heel erg leuk om te zien dat ze hun rol nu al zo goed oppakken', aldus Carmen Schilstra, artistiek leider van Iemandsland. Al zijn de repetities nog maar net begonnen, het belooft een óntzettend mooie voorstelling te worden. 

Koop alvast je kaartje voor Iemandsland!

---

Mail a friend

Wilt u iemand anders attenderen op de activiteiten van Iemandsland? Schrijf hem of haar in voor onze nieuwsbrief via www.iemandsland.com.

Iemandsland maakt deel uit van de vieringen 250 jaar Stadskanaal en 400 Semslinie.
Voor een compleet overzicht van onze samenwerkingspartners kijkt u op onze website.